Nieuws
407171
Nieuws

Ongezonde bestelling? Dan betaal je extra in dit restaurant

Suiker bij je koffie in plaats van zoetstof? Geen aardappels, maar frietjes bij je bestelling? Dat kan, maar dan komt er wel wat bij op de rekening. Edivero, een nieuw te openen restaurant in het Belgische Beringen hanteert een suiker- en vettaks: ongezonder eten betekent dan ook een meer betalen. Goed plan?

Gewone cola in plaats van een cola light: dan schrijft de bediening 50 cent bij op je rekening. Frietjes bestellen in plaats van aardappels? Dat betekent 3 euro extra op de rekening. Dressing op mayonaisebasis? Dat kan! Maar dan kost het je wel 2,5 euro meer. En bestel je niet de havermoutpannenkoeken maar gewone pannenkoeken, dan rekenen ze bij Edivero 1,5 euro meer.

Stimulans voor gezond eten

Het restaurant is gevestigd in een trainingscentrum voor wielrenners. Focus van de keuken ligt op gerechten die zo min mogelijk suikers en vetten bevatten. Gezond eten voor topsporters. Uiteraard kan de klant wel zelf kiezen voor maaltijden met een hoger suiker- of vetgehalte.

Initiatiefnemers Edith Snoekx (CEO) en Veronique De Locht (chefkok): "We willen onze gasten stimuleren voor de gezondere producten te kiezen. Het is de kunst om 'gezond en lekker' perfect te mixen. Mensen die een dieet willen of moeten volgen, kunnen nu ook op een smakelijke manier naar een restaurant gaan.”

Wat vinden jullie van het plan van de Belgische vriendinnen? Praat hier mee!