Nieuws/Binnenland
407198
Binnenland

Vakantieparken reageren laconiek

Tien tips over RAF-terroristen

Burkhard Garweg, Ernst-Volker Wilhelm Staub en Daniela Klette.

Burkhard Garweg, Ernst-Volker Wilhelm Staub en Daniela Klette.

DRIEBERGEN - Bij de Landelijke Eenheid van de politie zijn tien tips binnengekomen over de voortvluchtige RAF-terroristen uit Duitsland.

Burkhard Garweg, Ernst-Volker Wilhelm Staub en Daniela Klette.

Burkhard Garweg, Ernst-Volker Wilhelm Staub en Daniela Klette.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid. ,,De tips komen uit Nederland. Over de inhoud van de informatie doen we geen mededelingen. Alle tips zijn naar de Duitse politie gestuurd.”

Naar aanleiding van de publicatie gisteren in deze krant over het mogelijke verblijf van de drie RAF-terroristen en verdachten van gewelddadige overvallen, hebben vakantieparken en campings in Noord-Nederland vandaag verschillend gereageerd.

Recreatieparken

Omdat volgens de Duitse politie de terroristen zich mogelijk zouden voordoen als toeristen, hebben eigenaren van recreatieparken de foto’s op paspoorten van gasten gecontroleerd om te kijken of er gelijkenissen zijn met de compositietekeningen van de twee mannen en een vrouw. Andere parken reageerden laconiek op het nieuws dat het trio zich mogelijk in ons land schuilhoudt.

De Duitse opsporingsautoriteiten houden er sterk rekening mee dat de Duitsers die verdacht worden van overvallen op geldtransporten en supermarkten in Noord-Duitsland, in Noord-Nederland zitten. Dat zou blijken uit onderzoek naar de kilometerteller en telecominformatie.

Roofoverval

Ernst-Volker Staub (62), Daniela Klette (57) en Burkhard Garweg (47) pleegden vorig jaar juni een mislukte roofoverval op een geldtransport in het Noord-Duitse plaatsje Stuhr. Het dna van de drie was ontdekt in een vluchtauto. De Nederlandse politie waarschuwt burgers om geen actie te ondernemen als ze de drie zien. Ze zijn levensgevaarlijk en waarschijnlijk zwaarbewapend.

De Nederlandse politie is vooralsnog niet actief op zoek naar de voortvluchtige Duitsers. Het team FastNL dat op voortvluchtige criminelen jaagt, kan eventueel ingezet worden als er concrete informatie over de drie is.

De Duitse politie heeft een kaart gemaakt met het gebied waarin de drie kunnen zitten. In Nederland zijn dat de drie Noordelijke provincies en de randen van Overijssel en Gelderland.