Nieuws/Binnenland
407881590
Binnenland

Grote brand bij recyclingbedrijf in Venray, veel rookoverlast

VENRAY - Op last van de brandweer is vrijdagavond in Venray een filiaal van McDonald’s gesloten. Dit in verband met de rook die vrijkomt bij een brand in een grote loods van een recyclingbedrijf aan de Metaalweg. De gasten van een verderop gelegen hotel moeten binnenblijven achter gesloten ramen en deuren, en ook de ventilatie moet uit.

Omdat de rook over de naburige A73 trekt, stelt de politie op de snelweg een snelheidsbeperking in. De afritten van de A73 in Venray-Noord zijn afgesloten.

Vlak na 20.00 uur sloeg de brandweer groot alarm vanwege de zeer grote brand in de loods. De brandweer bestrijdt het vuur met groot materieel. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Het blussen van de brand in de 2500 vierkante meter grote loods kan volgens een woordvoerder van de brandweer nog vele uren duren. Pas als de brandweer de loods in kan, kunnen met grote graafmachines de brandende materialen uit de loods worden gehaald en buiten worden afgeblust. De brandweer verricht metingen om te controleren of er te veel gevaarlijke stoffen vrijkomen.