Nieuws/Buitenland
408179
Buitenland

Man met haast legt vliegverkeer stil

KEULEN - Een passagier met haast heeft maandag het verkeer op het vliegveld van Keulen/Bonn enige tijd stilgelegd en voor aanzienlijke chaos gezorgd. Er werd groot alarm geslagen, omdat de man zonder te zijn gecontroleerd de veiligheidszone van terminal 1 was binnengeglipt. Alle daar vertrekkende vluchten, met in totaal 2500 reizigers, werden uitgesteld. De boosdoener werd gepakt en meegenomen voor verhoor. Hij bleek niets kwaads in de zin te hebben.

Volgens de politie ging het om een 62-jarige Spanjaard, die naar Faro in Portugal wilde vliegen. Hij vertelde de snelste weg naar de juiste gate te hebben gezocht en daarbij kennelijk een verkeerde deur had genomen, waardoor hij plotseling in de safe sector stond.

Opnieuw door security-check

Toen de man was aangehouden en zijn identiteit was vastgesteld, gaf de veiligheidsdienst nadat ook speurhonden niets verdachts hadden gevonden de ruimte weer vrij. Passagiers die in de bewuste terminal zaten te wachten, moesten wel opnieuw door de security-check. Dat gold ook voor de mensen die al aan boord waren van de vijf toestellen die klaar stonden voor vertrek. Dat zorgde voor de nodige vertraging.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop