Nieuws/Binnenland
408372
Binnenland

'Politici en ouders: luister naar kinderen'

DEN HAAG - Politici, leraren en ouders moeten vaker naar kinderen luisteren. We moeten beter voor het milieu en de aarde zorgen. En we moeten beter voor elkaar zorgen. Dat zijn de hoofdpunten uit het Kindermanifest, dat maandagochtend wordt aangeboden aan minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). Er gaat deze week ook een exemplaar naar alle gemeenten en bibliotheken in Nederland.

In het Kindermanifest staat wat kinderen belangrijk vinden. Dat is onderzocht door de Vereniging van Openbare Bibliotheken in samenwerking met onderzoeksinstituut Qrius en de Kindercorrespondent. Zij vroegen een panel van bijna vijfhonderd kinderen naar hun mening.

Kinderen vinden dat ze de mogelijkheid moeten krijgen om mee te praten over belangrijke beslissingen en dat ze overal ter wereld veilig moeten zijn. Ook denken ze geregeld na over zaken als het bestrijden van terrorisme en klimaatveranderingen. Het Manifest sluit af: ,,Alleen als volwassenen meer naar kinderen luisteren, kunnen we met elkaar zorgen voor een betere wereld''.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop