Nieuws/Binnenland
408375
Binnenland

'Treinreiziger, mijd Utrecht Centraal in spits'

UTRECHT - Treinreizigers doen er goed aan maandag in de ochtendspits Utrecht Centraal te mijden. Werkzaamheden op het grootste treinstation van Nederland die zondagavond afgerond hadden moeten zijn, lopen uit. NS zet bussen in. De angst voor enorme drukte is zo groot dat ook het personeel van ProRail en de Nederlandse Spoorwegen gevraagd is om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.

ProRail noemt het pure overmacht. ,,Het is vervelend maar noodzakelijk. Ondanks een strakke planning, tot op de minuut nauwkeurig, duren de werkzaamheden langer'', aldus een woordvoerder. De spoorbeheerder verwacht dat de situatie in de loop van maandagochtend verbetert.

De Maatschappij voor Beter OV wil dat president-directeur Pier Eringa van ProRail de onderste steen boven haalt om orde op zaken te stellen en uitloop van werkzaamheden in de toekomst te voorkomen. ,,Werkzaamheden behoren binnen het aangekondigde tijdvak te zijn voltooid. Er waren dit weekend geen omstandigheden, zoals noodweer, die de uitloop rechtvaardigden.''