Nieuws/Buitenland
408411
Buitenland

AfD’er onder vuur: ’Mensen willen Boateng niet als buurman’

BERLIJN - De vice-voorzitter van de nationalistische Duitse partij AfD heeft in Duitsland voor flink wat ophef gezorgd door te insinueren dat mensen Jerome Boateng, verdediger van het Duitse elftal, niet als buurman zouden willen. Hoewel hij het er niet expliciet bij zei, doelde Alexander Gauland op de huidskleur van de 27-jarige voetballer, die een Ghanese vader heeft.

„Als voetballer kunnen mensen hem waarderen, maar de mensen willen ’een Boateng’ niet als buurman”, zei Gauland in een interview met de Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung over Duitse identiteit, vluchtelingen en integratie.

De politicus kreeg daarop direct de wind van voren op social media. „Gauland is een nare racist”, twitterde SPD-Voorzitter Thomas Oppermann. Ook de CDU walgt van Gaulands uitspraken. „Liever Boateng dan Gauland als buurman.”

Voetbalfans staken de verdediger, die bij Bayern München speelt, tijdens de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Slowakije een hart onder de riem. Op spandoeken stond te lezen: ’Jerome, kom maar naast ons wonen’.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo