Nieuws
408603
Nieuws

Borrelen

De lekkerste cocktailrecepten

Verras je vrienden of collega's dit weekend eens met iets anders dan wijn of bier. Maak een lekkere cocktail! Jaron en Laurens van Three Cocktails delen hun favoriete recepten. Cheers! 

Mojito

Laurens: “Ondanks het ruime aanbod in 'cocktail-land' blijft de Mojito veruit het populairst. Ik moet zeggen; het is ook mijn favoriete cocktail. Om er een bijzonder tintje aan te geven upgraden wij de Mojito door hem af te toppen met Ginger Ale.”

Ingrediënten (1 deel = 30 ml)

Lichte of witte Rum (1,5 deel) Rietsuiker (2 theelepels)Bruiswater (2 delen) Limoen (3-4 partjes)Munt (4-5 blaadjes)Crushed ice

Bereiding

Gebruik een stevig longdrinkglas en doe hier de limoenpartjes (kwartjes) in, voeg twee theelepels rietsuiker toe. Pak vervolgens 4-5 muntblaadjes en sla deze, voor je ze in het glas doet, twee keer in de palm van je hand. Je ruikt hierdoor meteen het aroma dat vrijkomt, zo krijgt je Mojito meer smaak.

Stamp hierna de ingrediënten in het glas aan met een muddle. Vul het glas vervolgens tot aan de rand met crushed ice en voeg naar smaak witte rum toe. Roer alles voorzichtig door elkaar. Let erop dat de limoentjes en de munt mooi zweven in het glas en niet onderin blijven liggen. Top de cocktail af met bruiswater en een klein beetje ginger ale. Tot slot, garneer de Mojito naar wens met bijvoorbeeld extra ijs, een kroontje munt, schijfje limoen en of een theelepeltje rietsuiker.

 

 

Italian Iced Tea

Jaron: "Ik ben een fan van ijsthee, dus automatisch ook van deze cocktail. Vermouth wordt volgens trendwatchers dé zomerdrank van het jaar en is het hoofdingrediënt van deze 'The Italian Iced Tea'. Wij gebruiken limoensap om nog wat extra smaak aan deze italiano toe te voegen.”

Ingrediënten (1 deel = 30 ml)

Rode Vermouth (2 delen) Ginger ale (2 delen)Limoensap (van een halve limoen)Limoen (2 partjes)Crushed ice

Bereiding

Vul een longdrinkglas met ijs en voeg de rode vermouth toe. Schenk hier de ginger ale bij. Voeg het sap van een halve limoen toe en roer de cocktail goed door. Garneer naar wens af met wat ijs en twee partjes limoen.

 

Bello Mellow

Jaron: "Een ander drankje dat deze zomer de terrassen gaat veroveren is de 'Bello Mellow'; een simpele, verfrissende cocktail. Ideaal voor zomerse dagen. Het Amsterdamse limoncellomerk, Bello Limoncello, vormt de basis voor deze cocktail. Een cocktail zonder garnering is voor ons overigens als een auto zonder wielen... Voor de finishing touch voegen wij daarom twee plakken komkommer en een stukje watermeloen toe."

Ingrediënten (1 deel = 30 ml)

Bello Limoncello (1 deel)Double Dutch  (3 delen) Komkommer (2 plakjes)Watermeloen (1 partje)

Bereiding

Schenk eerst een barmaatje limoncello in een longdrinkglas met ijs. Voeg hier de tonic, komkommer, watermeloen en Double Dutch aan toe. Roer het geheel voorzicht door. Leg, om de cocktail af te toppen, twee schrijfjes komkommer in het glas en een schijfje watermeloen op de rand.