Nieuws/Binnenland
40902
Binnenland

Bokitogedrag van bezoekers met strafblad

Einde aan patserfeesten in Bloemendaal aan Zee

BLOEMENDAAL - Strandtenten van Bloemendaal aan Zee stoppen met het organiseren van feesten met viptafels, waar voornamelijk Amsterdamse criminelen met hun vergaarde rijkdom pochen. De politie heeft vastgesteld dat maar liefst tachtig procent van de geparkeerde auto’s bij de feesten op naam stond van iemand met een strafblad.

De sfeer tijdens vip-avonden bij Bloomingdale en Vroeger is dan ook regelmatig gespannen. Patsers buitelen over elkaar heen om te laten zien wie het meeste geld te besteden heeft. Flessen champagne en andere dure drank gaan met grote aantallen de bar over.

Bokitogedrag

„Die feesten met viptafels trekken heel veel klanten uit het Amsterdamse wereldje, waaronder de onderwereld”, zegt waarnemend burgemeester Bernt Schneiders van Bloemendaal in het Parool. „Het is niet zo dat aan tafel criminele transacties zijn gezien en het drinken van dure champagne is niet verboden, maar er hangt door bokitogedrag wel snel een gespannen sfeer.”

Gespecialiseerde evenementenbureaus die de feestjes organiseerden, harkten de opbrengsten van de vitafels binnen. Eigenaren van de strandtenten hebben nu afgesproken geen zaken meer te doen met bureaus die per se viptafels willen neerzetten.