Nieuws/Buitenland
409257
Buitenland

Eerste doden gemeld door Italiaanse marine

’Boot met bijna 600 vluchtelingen gezonken voor kust Libië’

UPDATE 14.35 - Voor de kust van Libië is woensdag een schip met honderden bootvluchtelingen gezonken. Zeker zeven mensen zijn verdronken, meldden Italiaanse media. Het schip zou bijna zeshonderd mensen aan boord hebben gehad.

Het kapseisde toen een Italiaans marineschip naderde om hulp te bieden. De boot was vermoedelijk onstabiel geraakt door de mensenmenigte aan boord.

De Italiaanse marine was zo vrijwel onmiddellijk ter plaatse voor het reddingswerk, aldus de krant La Stampa. Ongeveer vijfhonderd mensen werden uit zee gered.

Op Twitter plaatsten Italiaanse media foto’s van vele tientallen mensen die in het water liggen. De boot voer waarschijnlijk van de Afrikaanse kust naar Italië met honderden mensen aan boord.

Maandag en dinsdag werden er 5600 mensen uit zee gered bij meer dan twintig reddingsoperaties. De Italiaanse marine heeft nu alle beschikbare schepen voor de wateren tussen de kusten van Sicilië en Libië ingezet voor het redden van vluchtelingen. Ook worden lichamen geborgen, zoals die van de slachtoffers van de ondergang van een boot met zevenhonderd vluchtelingen op 18 april, circa 200 kilometer van de Siciliaanse kust. Naufragio in acque libiche, affonda barcone con 590 persone a bordo https://t.co/CYzsOJCaha pic.twitter.com/yrhSIvmhYW— Corriere della Sera (@Corriere) 25 mei 2016