Nieuws/Binnenland
409286
Binnenland

Oranje-coach Bosvelt weer vrij

Paul Bosvelt, trainer van Jong Oranje en oud-Feyenoorder, is weer op vrije voeten. Dat bevestigt zijn vrouw aan De Telegraaf.

De bekende voetbaltrainer is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en verzet bij zijn aanhouding. Hij zat sindsdien in hechtenis. De vechtpartij ontstond bij club St. Tropez in Deventer.

Het incident met Bosvelt en een 47-jarige vriend in Deventer was een ,,domper op een fantastische dag”, zegt directeur Paul Klösters van club St. Tropez. ,,We hadden spelers en de selectie van Go Ahead Eagles binnen en waren rond half twaalf langzaam aan het afbouwen. Het deurbeleid is dan om geen nieuwe gasten toe te laten.” Beveiligers hielden volgens Klösters een nieuwe gast tegen. Daartegen kwam Bosvelt in verzet. Na een woordenwisseling volgden rake klappen en werd de politie ingeschakeld.

De Jong Oranje-trainer zou ook zijn uitgevallen naar de toegesnelde agenten. De partner van Bosvelt, bevestigde de aanhouding van haar man gisterenochtend. ,,Het is een vechtpartijtje zoals er duizenden zijn. Het wordt allemaal heel spannend gemaakt, maar hij kwam gewoon op voor een vriend die er niet in kwam. Dat is Paul. Hij komt op voor zijn maatje en dat is helaas uitgelopen tot dit.”