Nieuws
409288
Nieuws

Top 5

De mooiste meren in Zuid-Tirol

Helder water omringd door prachtige bergen, dat zijn de kenmerken van de meren in Zuid-Tirol, ofwel Südtirol. In de zomer trekken de meren in Zuid-Tirol vele bezoekers vanwege de waterportmogelijkheden, de aangrenzende paden voor fietsers en wandelaars of voor een frisse duik. Ontdek deze zomer welke meren zeker een bezoek waard zijn.

Lago di Braies

Het smaragdgroene meer Lago di Braies/Prager Wildsee is met 36 meter het diepste meer van Zuid-Tirol. Het is omringd door de majestueuze pieken van de Dolomieten en ligt in het prachtige natuurpark Fanes-Sennes-Braies. In ongeveer een uur tijd kun je een mooie wandeling maken rondom deze parel onder de meren. Of verken het meer in een van de houten bootjes die bij het meer verkrijgbaar zijn.

Laghetto di Fiè

In Alpe di Siusi/Seiser Alm ligt het meer Laghetto di Fiè/Völser Weiher aan de voet van de berg Sciliar/Schlern. Het is een van de mooiste zwemmeren van Italië. Of je hier nu verkoeling zoekt op een warme zomerdag of wilt roeien op het meer, het biedt volop waterpret voor iedereen.

Lago di Carezza

Lago di Carezza/Karersee staat bekend als het regenboogmeer. Het groene water is. De gele slierten in het meer zouden volgens een oude legende de restanten zijn van een ontplofte regenboog. Het meer wordt omringd door de Dolomieten, die sinds 2009 deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed.

Lago di Tret

Lago di Tret/Felixer Weiher staat bekend om de uitstekende kwaliteit van het water. Het meer wordt beschermd en is een natuurlijke omgeving waar planten en dieren kunnen leven. Je ziet dan ook hier veel vissen zwemmen. Het meer is 200 meter lang en wordt omringd door een dennenbos. ’s Zomers is dit een geweldige plek om te zwemmen.

Lago di Caldaro

Lago di Caldaro/Kalterer See is het warmste zwemmeer van de Alpen en ligt op een fascinerende locatie: midden tussen de wijn- en boomgaarden. ’s Zomers kan de watertemperatuur tot wel 28 graden stijgen. Naast zwemmen kun je hier ook roeien, waterfietsen, zeilen en surfen.

Lago di Resia

Lago di Resia/Reschensee is wellicht het bekendste meer van Zuid-Tirol. Midden in het meer steekt een Romaanse kerktoren boven het water uit, een echte eye-catcher. Vissers en windsurfers kunnen hier hun hart ophalen. Het meer is ook een prachtige omgeving om te fietsen en te wandelen.

Meer info over Zuid-Tirol? Ga naar www.suedtirol.info/zomer 

Reiskrant schreef eerder over Zuid-Tirol:

Top 10 Culinair in Zuid-Tirol

Familievakantie in Zuid-Tirol

Meer zomeractiviteiten in Zuid-Tirol