Nieuws/Binnenland
409292
Binnenland

A44 vanaf 20.30 uur dicht in beide richtingen

A4 weer helemaal open na ongeluk

DEN HAAG - De A4 richting Den Haag is woensdagavond weer helemaal open, nadat de weg urenlang afgesloten was wegens een ongeluk, waarbij drie vrachtwagens betrokken waren.

Volgens Rijkswaterstaat stond er begin van de avond nog wel een file, maar die zal naar verwachting snel oplossen.

Door het ongeluk tussen Nieuw-Vennep en Roelofarendsveen, waren lange tijd twee van de drie rijstroken afgesloten. Aan het eind van de middag ging er nog een rijstrook open, maar stond er nog steeds een file van 12 kilometer, zei de VerkeersInformatieDienst (VID).

De N44 door Wassenaar was in de richting van Den Haag ook urenlang afgesloten na een ongeluk. Volgens de politie kwam een auto na een verkeerde inhaalmanoeuvre op het fietspad terecht. Daar reed de auto een scooter aan en klapte op een lantaarnpaal. Door het ongeval zijn twee gewonden gevallen.

A44 dicht

De A44 gaat woensdagavond in beide richtingen dicht wegens werkzaamheden en het bergen van een vrachtwagen die eerder op de dag tegen de vangrail botste. Het verkeer wordt omgeleid via de A4, meldt Rijkswaterstaat. De vrachtwagen moet eerst worden geborgen. Vervolgens moet de vangrail worden gerepareerd. De werkzaamheden op de A44 beginnen rond 20.30 uur en zullen naar verwachting tot middernacht duren, aldus Rijkswaterstaat.