Nieuws/Binnenland
409328
Binnenland

Klaas Otto wacht een weekje

BERGEN OP ZOOM - De ex-baas van motorclub No Surrender, Klaas Otto, meldt zich pas volgende week bij de politie. Hij had eerder gezegd dit vandaag te doen.

Dat meldt zijn advocaat Erik Thomas aan De Telegraaf. Otto wordt verdacht van witwassen. Na een inval twee weken geleden in zijn woning in Bergen op Zoom bleek hij spoorloos. Otto’s advocaat was op vakantie en daarom zou hij zich pas na diens terugkomst melden.

Nu moeten politie en justitie nog een weekje wachten. „Dat heb ik meegedeeld in een brief aan de betreffende officier van justitie. Otto heeft nu vakantie. Dat is geregeld met zijn werkgevers en die vakantie wil hij niet onderbreken”, aldus Thomas.

Provocatie

Het uitstellen van het bezoek kan beschouwd worden als een regelrechte provocatie aan het adres van het Openbaar Ministerie. De vraag is of de officier genoegen neemt met het ’eigen agenda-beleid’ van Otto.

De man die eerder dit jaar opstapte als baas van No Surrender had volgens het OM een opvallend uitgavenpatroon dat niet zou stroken met zijn inkomsten. Thomas zegt dat Otto ’zich hier niet in herkent’. „Hij heeft twee banen die voldoende inkomsten genereren.”