Nieuws
409349
Nieuws

Kwestie van de juiste week kiezen

Forse prijsverschillen in het hoogseizoen

Dat op vakantie gaan in het hoogseizoen peperduur kan zijn, is voor niemand een verrassing. Maar wist je ook dat de week die je binnen deze periode kiest prijsverschil van honderden euro's kan betekenen?

Als je in de eerste of de laatste week van het hoogseizoen reist, kan je reis zomaar een paar honderd euro per persoon goedkoper zijn, dan wanneer je in het midden van die periode reist. Het hoogseizoen in de zomer is namelijk acht weken lang. Daarvan zijn week 3, 4 en 5 het duurst om te reizen, zo blijk uit onderzoek van www.waarschijntdezonwel.nl.

“We hebben regelmatig beldagen waarbij voor onze lezers gratis reisadvies krijgen,” vertelt Caroline Ferguson van Waarschijntdezonwel.nl. “Daardoor merkten we keer op keer dat de meeste mensen niet in de gaten hebben dat er verschil zit in de prijzen tussen de ene en andere vertrek dag. ‘Dat is toch allemaal hoogseizoen? Dan is het toch allemaal even duur.’ Vooral de hoge prijzen kwamen veel ter sprake.”

Helft goedkoper

Voor het onderzoek werden de prijzen van alle aanbieders van vijf populaire vakantiebestemmingen bekeken. Zo bleek een 7-daagse vakantie naar het Griekse Chersonissos in de derde week van de zomervakantie 717 euro te kosten, terwijl exact hetzelfde pakket in week 8 slechts 400 euro kost. Met een prijsverschil van 317 euro dus bijna de helft goedkoper. Ook een vliegvakantie naar Curaçao met verblijf in een hotel bleek bijna 500 euro per persoon te schelen. Zo kostte de reis in de tweede week van het hoogseizoen 1287 euro maar in de laatste week nog maar 817 euro per persoon.

“Het geldt niet alleen voor de verschillende weken in de vakantie, maar ook welke dag van de week je reist of aankomt,” zegt Ferguson. “Het weekend is vaak duurder dan het begin van de week. Goed je vertrek dag researchen kan je dus heel veel geld besparen. Daar kun je bijna nog een keer van op vakantie!”, besluit Ferguson.