Nieuws
409370
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Moeder van Martina (24) heeft Alzheimer

Vanavond wordt tijdens het televisieprogramma Geef om je hersenen aandacht besteed aan de noodzaak van hersenonderzoek. Martina Braas (24) weet als geen ander hoe belangrijk dat is. Haar moeder lijdt sinds drie jaar aan Alzheimer.

"Het zijn vooral de kleine dingen die ik heel erg mis. Op mijn verjaardag was mijn moeder de eerste die klaarstond met een grote bos bloemen of een cadeautje. En nu? Nu weet ze niet eens meer dat ik jarig ben."

Afwezig

"Ik kan me de tijd waarin mijn moeder alles vergat, nog goed herinneren. Ze was verward, heel afwezig en vergat de meest simpele dingen. Soms vertelde ik haar dolenthousiast een verhaal, waar ze zich vervolgens een paar uur later niets meer van kon herinneren. Heel frustrerend. Wat was er toch met haar aan de hand? Waarom luisterde ze niet?"

"De vergeetachtigheid was mijn vader en zus ook opgevallen en we besloten haar ermee te confronteren. ‘Als jullie denken dat er iets mis is met mijn gezondheid, dan moeten we zorgen dat er een onderzoek komt’, antwoordde ze. Niet snel daarna werd de diagnose Alzheimer gesteld." Lees het hele interview met Martina op VROUW.nl.