Nieuws/Binnenland
409374
Binnenland

Jongetje (5) schrijft burgemeester: ’Wilt u de drugsmensen wegsturen?'

GLANERBRUG - De burgemeester van Enschede kreeg onlangs een bijzondere brief van een jonge inwoner van zijn gemeente. Een 5-jarig jongetje uit Glanerbrug klom in de pen om de burgervader op te roepen iets te doen aan de drugsproblemen in het dorp, dat onder zijn gemeente valt.

'Meneer burgemeester, wilt u de drugsmensen wegsturen? Ik wil met mijn vrienden spelen in de speeltuin,' schrijft het jongetje over de speeltuin aan de Cornelis Houtmanstraat.

De vader van het jongetje, dat anoniem blijft, vertelt tegen Tubantia dat hij zijn zoon al een tijd niet laat buitenspelen. „Het is levensgevaarlijk. Er liggen spuiten en pillen in de speeltuin. Als hij per ongeluk iets op eet dan is hij hartstikke dood.” Daarop besloot het jochie om burgemeester Onno van Veldhuizen op te roepen om daar iets aan te doen.

Bij een drugspand in de omgeving van de speeltuin werd dinsdag een inval gedaan. De politie trof er harddrugs, vuurwapens en een gestolen fiets aan. De bewoner is volgens buurtbewoners echter alweer vrij en „de eerste klant stond vanochtend alweer voor de deur,” zegt een van hen tegen de krant.

Burgernet plaatste de brief op Facebook. De burgemeester heeft nog niet gereageerd naar de briefschrijver.