Nieuws
409422
Nieuws

Microsoft zet mes dieper in mobieltjesdivisie

REDMOND (AFN) - Microsoft gaat nog eens 1850 arbeidsplaatsen schrappen bij zijn mobieltjesdivisie, die het Amerikaanse softwareconcern heeft overgenomen van Nokia. Microsoft neemt hierbij een buitengewone last van 950 miljoen dollar, onder meer voor reorganisatie- en ontslagkosten.

Ongeveer 1350 banen gaan verloren in Finland bij het onderdeel dat in 2014 werd gekocht van Nokia. Microsoft heeft de overname ter waarde van 9,5 miljard dollar inmiddels vrijwel geheel afgeschreven omdat het succes dat was gehoopt met de smartphones is uitgebleven, onder druk van de felle concurrentie op de markt voor mobieltjes. Eerder werden ook al duizenden banen geschrapt bij de mobieltjestak. Microsoft heeft minder dan 1 procent van de wereldwijde smartphonemarkt in handen.

De geplande banenreductie moet nog dit jaar grotendeels worden afgerond. Microsoft zal meer details naar buiten brengen bij de publicatie van de tweedekwartaalcijfers in juli.

Volgens topman Satya Nadella van Microsoft wordt met de nieuwe ingreep geen afscheid genomen van de activiteiten op het gebied van mobieltjes, maar richt het bedrijf zich op gebieden waar het zich kan onderscheiden. Het concern legt de aandacht steeds meer op softwarediensten die lopen via het internet.