Nieuws
409424
Nieuws

Lezerscolumn

Mijn kindje werd na 36 weken doodgeboren

Voor de wet bestaan doodgeboren kinderen niet. Ouders willen daar met een petitie een einde aan maken. Iets wat lezeres Ilona Kieviet (29) aanmoedigt. Haar kindje werd na 36 weken doodgeboren.

Sinds 2008 hebben mijn man en ik een kinderwens. Helaas is dit voor ons niet vanzelfsprekend. Na 7 jaar proberen, onderzoeken, veel verdriet en verschillende vruchtbaarheidsbehandelingen lukte het vorig jaar dan toch: zwanger! Ons geluk kon niet op.

Een wolk van een zoon

De gehele zwangerschap verliep voorspoedig. Geen kwaaltjes, klachten en helemaal niet ziek geweest. Kortom: een zwangerschap die ik iedereen zou toewensen. Om de 3 weken hadden wij een echo. Keer op keer zag alles er prima uit.

Zo ook tijdens de echo in juni. Alleen zag de verloskundige een kleine bloeding in mijn buik. Het was volgens haar niets om ons zorgen over te maken en we konden naar huis met het blijde nieuws dat we binnenkort een zoon in onze armen zouden sluiten.

Buikkrampen

Op 21 juli sloeg het noodlot toe. Waar er een dag ervoor nog niets aan de hand was en ik mijn zoon nog volop voelde bewegen, werd ik die bewuste nacht wakker met hevige buikpijn. Lees de column van Ilona verder op VROUW.nl.

Ook jouw verhaal delen op VROUW.nl? Laat dan je verhaal en gegevens hier achter.