Nieuws/Buitenland
409471
Buitenland

Amerikaanse trend is niet te stoppen

Koel je woede voor 25 dollar

HOUSTON - Ergernis en agressie over het verkeer, je baan of je baas overkomt vrijwel iedereen. Op diverse plekken in de Verenigde Staten verrijzen ruimten waar de gefrustreerde Amerikaan zijn woede kan koelen. De jongste versie, in de Texaanse stad Houston, kost 25 dollar. Voor dat bedrag kan iedereen die nijdig is, gedurende vijf minuten in een speciale kamer iets kort en klein slaan.

Een tv te lijf gaan is erg populair en ook met servies gooien, doet het goed. Laatst wilde een vrouw een badkamer kort en klein slaan. Dat kost dan iets meer (85 dollar voor vijf minuten) maar levert stukken meer bevrediging op. De kamertjes heten overal anders. In San Diego bestaat Sarah's Smash Shack, in Dallas is de Anger Room te vinden. De Break Room opent binnenkort in Minnesota. De badkamer in Houston werd kort en klein geslagen in een Rage Room.

De trend is niet te stoppen. Een klinisch psycholoog noemde het ''t bovenste deel van je donkere deel' en een inventieve ondernemer is al bezig met een mobiele woedekamer: vrachtwagen binnenstappen, iets kapot slaan en even afrekenen.