Nieuws
409484
Nieuws

Stormloop op vacature boswachter Terschelling

Amsterdam - Met nog één dag om brieven en cv’s op te sturen voor de vacature van boswachter op Terschelling zit de mailbox van Staatsbosbeheer al vol. Honderden werkzoekenden willen maar wat graag op het Waddeneiland aan de slag.

Gebiedsmanager Tamara Bok zei woensdagochtend tegen radiozender BNR dat de sollicitaties uit alle hoeken van de arbeidsmarkt op haar afkomen. „Er zijn mensen die nu werken bij het Openbaar Ministerie, politie, Koninklijke Landmacht en docenten, maar ook een zeer gemotiveerde café-eigenaar en iemand met een massagesalon.”

Woensdag is de laatste dag waarop belangstellenden zich bij Bok kunnen melden. Staatsbosbeheer biedt een brutosalaris van maximaal bijna 2900 euro per maand voor een werkweek van 32 tot 36 uur. De nieuwe boswachter wordt verantwoordelijk voor 9400 hectare aan natuur. De bijna 5000 eilanders „kijken goed met ons mee”, waarschuwt Bok, die ook vast zegt dat het geen 100%-buitenwerk betreft. De baan speelt zich volgens haar voor een groot deel op kantoor af.

Oproep

De redactie van DFT komt graag in contact met mensen die op de boswachtervacature hebben gereageerd. Wilt u met uw verhaal in de krant? Mail dan naar carriere@dft.nl, en vermeld daarbij uw telefoonnummer. We zijn vooral op zoek naar mensen die deze baan als een kans zien om een radicale carrièreswitch te maken.