Nieuws/Binnenland
409493
Binnenland

Meer zon en kans op onweer

Warm maar instabiel zomerweer op komst

Vanaf donderdag kunnen we een serie warme dagen verwachten met in het binnenland maxima van 20 graden of meer. Daarbij zijn er flinke zonnige perioden, maar stapelwolken kunnen vrijdag en zaterdag uitgroeien tot felle onweersbuien. Zondag neemt de bewolking verder toe en stijgt de kans op stevige regen- en onweersbuien.

Vandaag is het nog fris voor de tijd van het jaar met maxima van 12 graden op de Wadden tot 15 in Limburg. Normaal is het rond deze tijd 16 tot 20 graden, zo meldt Weeronline. Een stevige noordwestenwind maakt het er aan de kust niet aangenamer op. Er is bewolking en later op de dag kan wat lichte regen vallen.

Morgen stijgt de temperatuur naar 15 tot 19 graden en is er nauwelijks wind. Er is wel wat bewolking, maar de kans op een bui is klein.

Drie zonnige dagen

Donderdag warmt het verder op naar 18 graden aan zee en 20-22 graden in het binnenland. Op de meeste plaatsen blijft het droog en er zijn flinke zonnige perioden.

Vrijdag en zaterdag zijn er zonnige perioden met wat stapelwolken. ’s Middags neemt de kans op buien toe en kan plaatselijk warmte-onweer losbarsten.

Weersverslechtering

Vanaf zondag maakt een depressie waarschijnlijk een einde aan het warme weer. Bewolking en regen- en onweersbuien gooien roet in het eten. Buien kunnen fel uitpakken, met veel regen in korte tijd, windstoten en zelfs hagel.