Nieuws/Binnenland
409499
Binnenland

Gesprek van de dag: woensdag 25 mei

Huiveringwekkend dreigement Benaouf A.

Dat de spanningen tussen Amsterdamse onderwereldfiguren nog lang niet afnemen, blijkt wel uit een schokkend dreigement dat kopstuk Benaouf A. van de 'Mocro-maffia' deed. Hij zweert dat degene die wraak op hem of zijn familie neemt, dat zal bekopen met een tegenactie waarbij de onthoofding van maart in Amsterdam zou verbleken. Verder: Wielrenner Steven Kruijswijk verdedigt vandaag zijn roze trui, en: de commissie Oosting komt om 11.00 uur met de resultaten van het onderzoek naar wie de zoektocht naar het vermiste 'bonnetje' van de Teevendeal bewust heeft stopgezet. Dat en meer in het Gesprek van de Dag.

Wat heb je vannacht gemist?

 

  • In het Ouwehands Dierenpark zijn in korte tijd twee witte tijgers overleden. De directeur van de dierentuin legt uit dat de beesten aan nierfalen leden. Lees meer.
  • "Dit aanbod van Ajax is de kans van mijn leven. Ik zeg altijd tegen mijn kinderen dat ze hun dromen moeten volgen en voor mij is het trainen van deze club een droom", zegt voetbaltrainer Peter Bosz over zijn overstap naar Ajax, waar hij Frank de Boer gaat opvolgen. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

 

  • Er komt voorlopig nog geen eind aan de Mocro-oorlog: de vete tussen meerdere Amsterdamse onderwereldfiguren van (Nederlands-) Marokkaanse afkomst. Vandaag getuigt kopstuk Benaouf A. in de rechtbank Amsterdam. Lees meer. Onze verslaggeefster Saskia Belleman zit bij de zaak en gaat live twitteren.

 

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

 

  • De populariteit van Taylor Swift groeit hard in overwachte hoek. Neonazi's zien in de blonde zangeres "een Arische godin". Of de popzangeres zit te springen om haar nieuwe fans... Lees meer.
  • Met een potje pindakaas heeft Ben Rentrop (64) uit Nijmegen een eind gemaakt aan de rattenplaag in zijn wijk. ,,Pindakaas werkt echt fantastisch, ze zijn er verzot op”, jubelt de rattenvanger. Lees meer.

 

Wat kun je vandaag volgen?

 

  • De commissie Oosting komt vandaag om 11.00 uur met de resultaten van het onderzoek naar wie de zoektocht naar het vermiste 'bonnetje' van de zogenoemde Teevendeal in 2014 bewust heeft stopgezet. Lees meer.
  • De Italiaanse media kunnen de naam van wielrenner Steven Kruijswijk niet eens goed uitspreken, maar weten wel al verbanden te vinden met Nederlandse grootheden als Vincent van Gogh en Johan Cruijff. Vandaag verdedigt hij de roze trui als het peloton in de Ronde van Italië de Dolomieten verlaat. In de zeventiende etappe dalen de renners in Noord-Italië af van Molveno naar Cassano d'Adda en de rit over 196 kilometer lijkt geen bedreiging voor de Nederlandse rozetruidrager Steven Kruijswijk. Lees meer.

 

Wat raden wij verder aan?

 

  • Het kabinet is zeer nerveus over het referendum in het Verenigd Koninkrijk volgende maand, over een vertrek uit de EU. „Ik maak me er heel grote zorgen over”, zegt premier Rutte tijdens een rondreis langs Europese regeringsleiders. Lees meer.
  • Medewerkers krijgen in het openbaar vervoer te maken met geweld dat steeds heftiger wordt. Wel neemt het totaal aantal incidenten, tegen de verwachting in, door de jaren heen niet echt toe. Lees meer (kort) of lees het hele verhaal (premium).