Nieuws
409506
Nieuws

Leeuwen likken aan tent safarigangers

Op safari ga je om te genieten van de natuur, vaak vanuit een jeep en met een goede verrekijker op zak. Je hoopt wilde dieren te zien, het liefst van zo dichtbij mogelijk. Maar dat er leeuwen naar jou toe wandelen, verwacht je niet. Toch overkwam dat een stel safarigangers bij de grens van Zuid-Afrika en Botswana. Zij keken verbaasd toe hoe drie leeuwinnen aan hun tent likten.

Francisca Lubbe maakte meerdere foto’s en een filmpje van het bijzondere tafereel bij het Kgalagadi Transfrontier Park. Waarschijnlijk een goede zet, als ze wil dat mensen haar verhaal geloven. Te zien is hoe drie leeuwinnen een tent uitgebreid aflikken. Het had net geregend en de wilde dieren likten de verse waterdruppels van het tentdoek.

De Facebook-berichten van de vrouw worden massaal gedeeld. Het lijkt veel mensen een doodenge ervaring. Toch lijkt het er niet op dat Francisca bang werd van de dorstige leeuwinnen. Ze fluistert tegen haar gezelschap om de leeuwen niet weg te jagen en weet de camera verbazingwekkend stil te houden.

De Zuid-Afrikaanse schrijft dat het een zeer speciale ervaring voor hen was. „Wat een voorrecht... Het had ’s nachts geregend en drie leeuwinnen likten het water van onze tent.” En: "We hoorden niets en roken niets. Om ze niet te storen, bleven we muisstil. Het was een bijzonder moment."