Nieuws
409507
Nieuws

Dit zijn de smerigste hotels

AMSTERDAM - Met de hygiëne van hotelkamers in Nederland is het slecht gesteld. Tot die conclusie kwam de Consumentenbond dinsdag. Haren in bed, vlekken op de matras en héél véél stof. Onsmakelijke souvenirs van voorgangers blijken eerder regel dan uitzondering. De smerigste hotels van Nederland op een rijtje.

Van de dertig onderzochte hotelkamers - in 22 Nederlandse steden - bleken er maar liefst achttien niet goed schoon. Vier kamers bleken extreem smerig. Hotel New Ocean Paradise in Rotterdam spant de kroon. Onderzoeker Evelien Mansens van de Consumentenbond laat weten dat ze er ’misselijk’ van werd. „Intens smerig, ik heb er geen andere woorden voor.”

Ook Grand Hotel Central in Rotterdam en Delta Hotel en Hotel Season Star in Amsterdam maken er een potje van, zegt de Consumentenbond. Bij het eerstgenoemde hotel zaten er haren en bloedvlekken op de matrassen. Bij Delta Hotel in Amsterdam was vooral stof de onderzoeker een doorn in het oog. „De afstandsbediening durfden we nauwelijks aan te raken en de wc-borstel was te vies voor woorden.” Bij Season Star, waar een overnachting 200 euro kost, zaten er gaten in het matras, was het beddengoed half vergaan en zat het douchegordijn vol bruine vlekken.

Bij drie hotels werd de poepbacterie aangetroffen. De bacterie in Hotel New Ocean Paradise bevond zich op de douchevloer. Bij Hotel de Doelen in Groningen zat de viezigheid in de douche én op de afstandsbediening. Ook tijdens een nachtje slapen in Hotel de Tabaksplant in Amersfoort werd de E.colibacterie aangetroffen.