Nieuws
409526
Nieuws

Rabobank koppelt ondernemers aan rijke mensen

Vermogende klanten van Rabobank kunnen dit jaar hun geld rechtstreeks steken in mkb’ers uit de buurt. Rabobank start een proef met een speciaal leenplatform dat dit mogelijk maakt.

Met dit zogenoemde peer-to-peer lending keert Rabobank in zekere zin terug naar het fundament van de coöperatieve bank. „Dit past écht bij onze roots”, zegt bestuurslid Rien Nagel.

„Rabobank is ooit opgericht om vermogende boeren te koppelen aan boeren die geld nodig hadden. Wat we nu gaan doen is vergelijkbaar. Het geld gaat met dit platform direct van de vermogende particulier naar de ondernemer die geld voor een financiering nodig heeft.”

Vertrouwen

Rabobank belooft minimaal de helft te financieren van elke kredietaanvraag die wordt toegelaten tot het platform Rabo & Co. „Dat straalt vertrouwen uit. ‘Samen uit, samen thuis’, is de basisgedachte”, legt Nagel uit.

Nagel stelt dat Rabobank blijft meefinancieren, ook als de proef een vast kredietonderdeel van de bank wordt. „Misschien wordt het minder als institutionele beleggers meedoen. Maar het wordt nooit nul.”

Rabo & Co krijgt ruim een halfjaar de tijd om zich te bewijzen.

Lees het hele verhaal in De Financiële Telegraaf