Nieuws
409561
Nieuws

'Ik Vertrek-deelnemers blijken oplichters'

Oud-deelnemers van het populaire AVROTROS-programma Ik Vertrek maken er een puinhoop van in Zuid-Afrika. Ze zouden vakantiegangers voor tienduizenden euro’s hebben opgelicht en ook lokale ondernemers krijgen nog geld van het stel.

Tv-programma Groeten van MAX bezocht Peter en Heike in Zuid-Afrika nadat duidelijk werd dat verschillende families - die dachten het stel wel te kunnen vertrouwen - naar alle waarschijnlijkheid waren opgelicht.

Zo had een familie een vakantie bij het stel geboekt en 16.000 euro overgemaakt. Twaalf dagen voor vertrek werd de vakantie echter geannuleerd door het tv-koppel. Het geld zag de familie Boerlage nooit meer terug.

’Stropers’

Het programma weet Peter uiteindelijk op te sporen. Hij beweert dat hij failliet is, ook zijn huwelijk zou gestrand zijn. En de geboekte vakanties zijn volgens hem geannuleerd wegens ’aanhoudende droogte en stropers’. Intussen biedt hij nog steeds vakanties aan. Gedupeerden wordt geadviseerd aangifte te doen in Nederland.

Peter en Heike waren vorig jaar maart te zien in het programma. Kijkers konden volgen hoe het stel een vakantiepark overnam, de Cheetah Inn Safari Lodge. Het emigratieverhaal van het koppel leek een succesverhaal te zijn, maar een jaar later blijkt de vork toch anders in de steel te zitten...

De afleveringen van Ik Vertrek met Peter en Heike zijn per direct offline gehaald.