Nieuws
409638
Nieuws

Open brief

Lieve Eric, wat ben ik trots op je

Hij behaalde zijn doel en blies zijn laatste adem uit. Eric Arnold was plots landelijk in het nieuws toen hij stierf na het behalen van de top van de Mount Everest. Journaliste Lotte Gerritse interviewde de bergbeklimmer twee keer. Op Gers.nl schreef ze een ontroerende blog over die bijzondere gesprekken.

Toen ik zaterdag om 5.00 uur 's ochtends mijn mail checkte en het bericht las dat je eindelijk de top had bereikt tijdens je vijfde poging om je geliefde Mount Everest te beklimmen, maakte mijn hart een sprongetje.

Wat was ik blij en trots op je! Wat erg was de kater toen ik enkele uren later een berichtje kreeg van hoofdredacteur Sander, dat je overleden bent. Vol ongeloof las ik het nieuws. Na een heftige afdaling ben je in je slaap weggegleden. Hoogteziekte werd je te veel.

Dezelfde middelbare school

Voor ons eerste interview voor Gers! hadden we afgesproken bij Dudok en namen we appeltaart met een kopje koffie. Het was meteen een leuk gesprek. We hadden op dezelfde middelbare school gezeten, jij weliswaar enkele jaren eerder dan ik, maar we haalden herinneringen op aan docenten die we allebei kenden.

Je liefde voor de Mount Everest maakte me enthousiast, weinig mensen kunnen met zoveel passie over iets praten. Ik kon dan ook niet stoppen om iedereen over jouw droom te vertellen. Vanaf dat moment was ik fan van je en volgde ik je updates op de voet. Lees de ontroerende blog verder op VROUW.nl.