Nieuws
409647
Nieuws

Uber zoekt talentvolle ondernemers

AMSTERDAM - Ondernemers uit de Randstad die lef hebben kunnen vanaf dinsdag via de taxidienst Uber een ritje naar het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam bestellen. Ze kunnen daar zeven minuten hun idee pitchen en krijgen vervolgens feedback. De actie, UberPITCH, wordt in 37 steden gehouden in 21 landen in Europa.

"We weten dat er enorm veel talent is in Europa. Ondernemers zijn altijd bereid om hun idee te pitchen bij iedereen die ook maar wil luisteren. We hopen dat UberPITCH de unieke kans creëert die zij nodig hebben”, aldus Travis Kalanick, de directeur van Uber.

Uber werkt samen met EQT Ventures. Het beste idee kan rekenen op begeleiding bij de verdere uitwerking. Kees Koolen van EQT Ventures is trots dat zijn bedrijf mee mag werken. "Een van de grootste uitdagingen van een start-up is het vinden van een podium en het juiste publiek om een idee uit te laten groeien tot een waar begrip." Ondernemers met de beste ideeën in Europa kunnen vervolgens naar Berlijn om daar persoonlijk met de grote baas van Uber te praten.

Voor ondernemers met een krappe beurs: de taxirit naar het hoofdkantoor is gratis.