Nieuws/Buitenland
409657457
Buitenland

Voor het eerst geen nieuwe besmettingen in Hubei

Peking - Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn er geen nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd in de Chinese provincie Hubei. Dat heeft de nationale gezondheidscommissie donderdag bekendgemaakt. In de miljoenenstad Wuhan in deze provincie stak in december het longvirus, dat zich inmiddels wereldwijd heeft verspreid, voor het eerst de kop op.

Het aantal besmettingen in China nam wel toe, met 34. Maar volgens de Chinese autoriteiten gaat het uitsluitend om mensen die buiten het land geïnfecteerd zijn met het virus. Dat is de grootste toename sinds de registratie van deze gevallen. In totaal 189 mensen hebben het longvirus buiten China opgelopen en zijn geïnfecteerd naar het land teruggekeerd.

De afgelopen 24 uur zijn acht mensen gestorven aan de gevolgen van het virus, allen in Hubei. Daarmee komt het aantal doden in China uit op 3245. Meer dan 81.000 mensen zijn in het land besmet geraakt, maar slechts 7263 zijn nog ziek.

Thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah zetten elke dag het belangrijkste coronanieuws op een rij. De cijfers en de feiten. Luister hier of hieronder.