Nieuws
409662
Nieuws

Twitter geeft gebruikers meer ruimte

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar nu is het officieel: Twitter-gebruikers krijgen meer ruimte in hun tweets. Het limiet van 140 tekens wordt niet verruimd, maar dingen als links naar foto’s en video’s of gebruikersnamen zullen niet langer tellen binnenkort niet langer mee voor het totaal aantal gebruikte karakters.

De nieuwe regel is in de kern vrij simpel: alleen de tekst die een gebruiker zelf intikt, telt nog mee voor het tekenlimiet. Zo zal bij een antwoord op een tweet de gebruikersnaam of -namen van de ontvangers geen impact meer hebben op het karakterlimiet, wat vooral handig is bij groepsgesprekken met meerdere mensen.

Ook hoeft niet langer de zogeheten ‘.@‘-methode gebruikt worden om een bericht aan een andere gebruiker publiek te maken. Momenteel is het zo dat bij het gebruik van een gebruikersnaam aan het begin van de tweet dit bericht enkel door de ontvanger, verzender en alle mensen die beide volgen, te zien zijn. Hij kan publiekelijk gemaakt worden door voor de ‘@‘ een punt te plaatsen. De punt kan straks weggelaten worden, want een bericht gericht aan iemand anders wordt nu standaard publiekelijk.

Naast het meer ruimte geven aan gebruikers zal het straks ook mogelijk zijn om eigen tweets te herplaatsen. Het idee is dat een goede of interessante tweet op een bepaald moment van de dag misschien niet veel gezien wordt. De gebruiker kan hem dan later nog eens versturen.

“Het doel is om Twitter wat makkelijker te maken voor nieuwe gebruikers,” legt Bruce Daisly, salestopman bij de Europese tak van Twitter, uit. “We willen het proces van tweeten leuker maken, zodat meer mensen betrokken raken bij de gesprekken op ons platform.”

Hij vervolgt: “Als je kijkt naar hoe Twitter is gestart: dat draaide enkel om tekst. Nu versturen we foto’s en video’s en wat we horen is dat het voor mensen met een nieuw profiel een beetje ingewikkeld kan zijn. Dat willen we versimpelen.”

De veranderingen worden in de komende maanden uitgerold. Ontwikkelaars van Twitter-apps krijgen binnenkort toegang tot de nieuwe werkwijze, zodat ze de nodige veranderingen in hun applicaties kunnen doorvoeren.