Nieuws/Binnenland
409664
Binnenland

PVV stelt kamervragen

Stickers op lantaarnpalen A12: 120.000 euro

DEN HAAG - De PVV heeft vragen gesteld aan minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) over peperdure stickers die lantaarnpalen langs de A12 sieren. Op die palen zitten over een lengte van 137 kilometer ’regenboogstickers’ geplakt, die mogelijk worden vernieuwd. Wanneer dat gebeurt, kost dat de belastingbetaler voor de tweede keer ruim 120.000 euro.

Op alle 1650 lantaarnpalen langs de hele ’regenboogroute’ van Den Haag tot voorbij Arnhem zijn in 2008 stickers aangebracht. Volgens Rijkswaterstaat waren die bedoeld om iets te doen aan de ’landschappelijk rommelige aanblik’ die de weg zou hebben.

Verkleurd

De stickers kwamen in 2014 in het nieuws toen bleek dat ze waren vekleurd - terwijl ze tien jaar lang goed hadden moeten blijven. Rijkswaterstaat liet na veel ophef weten dat de vervaagde stickers niet zouden worden vervangen. Wie dacht dat de discussie daarmee klaar was, heeft het mis. Uit onderzoek van Omroep West blijkt nu dat nieuw geplaatste lantaarnpalen toch weer van zo’n sticker van 75 euro per stuk zullen worden voorzien.

Verspilling

PVV-Kamerlid Barry Madlener heeft naar aanleiding van de berichtgeving van Omroep West Kamervragen gesteld. Hij vraagt zich af of minister Schultz dit geen verspilling van belastinggeld vindt.