Nieuws
409675
Nieuws

Prins Constantijn nieuwe startupambassadeur

Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden treedt in de voetsporen van Neelie Kroes. De prins volgt haar per 1 juli op als ’special envoy’ van StartupDelta, het nationale programma waarmee minister Kamp (Economische Zaken) het Nederlandse vestigingsklimaat voor jonge technologiebedrijven wil verbeteren.

Minister Kamp maakte dinsdag tijdens Startup Fest Europe in Amsterdam bekend dat het programma de komende 4,5 jaar wordt voortgezet onder de noemer StartupDelta2020.

Nederland is de afgelopen tijd opgeklommen tot derde snelst groeiende startup ecosysteem van Europa, zo blijkt uit de The Global Startup Ecosystem Ranking 2015. Ons land staat nu op een vierde plaats in de ranking voor beste startup ecosysteem in Europa, na Londen, Berlijn en Parijs.

Eerder vandaag maakte minister Kamp bekend maatregelen te nemen waardoor startups en scaleups sneller en makkelijker kunnen groeien. Vanaf volgend jaar komt er structureel 27 miljoen euro beschikbaar voor een versoepeling van de gebruikelijk-loonregeling voor innovatieve bedrijven. Ook maakt het kabinet 23 miljoen euro vrij om samen met private investeerders te investeren in startups en het mkb.