Nieuws/Binnenland
409689
Binnenland

Nuenen kleurt roze door Kruijswijk

NUENEN - Nuenen kleurt steeds meer roze door Steven Kruijswijk. De Nederlandse wielrenner is sinds zaterdag in het bezit van de roze leiderstrui in de Ronde van Italië. Daarmee stijgt de wielerkoorts in de Brabantse plaats, waar hij opgroeide en waar zijn ouderlijk huis nog staat.

Bakkerij Schellens verkoopt sinds dinsdag tompouces met een foto van Kruijswijk erop. „We spelen hier zeker in op het succes van Steven. Hij woont hier dan wel niet meer, maar hij is en blijft een Nuenenaar. Als hij dit weekeinde nog in het roze rijdt, gaan we het nog wel grootser aanpakken”, aldus eigenares Joke Schepers-Groenen.

Ook de fietsenwinkel Rubino is in het roze omgetoverd. „Het gaat steeds meer leven. Het beeld van Vicent van Gogh hier in het park heeft ook al een roze doek om. We zijn er ook van overtuigd dat Steven de Giro gaat winnen”, zegt Sjef Kisters.

Bij de jeugd van de wielerclub van Kruijswijk is het enthousiasme eveneens groot. Zondag gaan de rennertjes van de vereniging Trap Met Lust Dommelstreek met elkaar de laatste etappe kijken. De voormalige fanclub van de renner komt bij elkaar in de stamkroeg De Stam in Gerwen. „De fanclub is een paar jaar geleden opgeheven omdat Steven in zijn bescheidenheid het allemaal te veel vond. Maar we steunen hem nog altijd. We verwachten een vol café”, aldus de eigenaresse.

Ook zijn er al plannen voor een huldiging in de maak.