Nieuws/Binnenland
409738
Binnenland

Grootste cruisepaleis ter wereld in Nederland

Megaschip legt aan in Rotterdam

ROTTERDAM - Hij is in Rotterdam: het achttien verdiepingen hoge 'drijvende flatgebouw' Harmony of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld.

In alle vroegte kwam het schip aan aan de Wilhelminapier, na een korte ’maiden voyage’ vanuit Southampton. Het 362 meter lange schip werd ondanks het vroege uur door tientallen enthousiastelingen onthaald. Die stonden al om 6 uur vanochtend op de kade te zwaaien.

Vanaf het dak van het havengebouw komt het grote gevaarte langzaam maar zeker dichterbij, begeleid door feestelijk spuitende brandweerboten. Met speels uitziend gemak manoeuvreert de Harmony of the Seas zich over de Maas. Op eigen kracht. En dat is, gezien zijn gewicht (227.000 ton), wonderlijk.

Glijbaan

„Het is wat vroeg, maar het is het waard”, lacht Brian Smith. „Die glijbaan aan de achterkant. Supervet!”

Het immense schip, dat plaatsbiedt aan bijna 8000 mensen, blijft maar kort in Nederland. Vanavond vertrekt de zeereus met 23 zwembaden aan boord weer. Voor een nieuwe reis, met voor de passagiers een klimmuur, een basketbalveld, surf-simulatoren, een minigolfbaan, een theater en de eerste vestiging van Starbucks op zee.

Lees hier alles over de drijvende stad. ’Groter kan eigenlijk niet’