Nieuws/Binnenland
409739
Binnenland

Beschuldigd van zware mishandelingen...

Onderzoek Eurlings vertraagd

HAARLEM - Het onderzoek naar een aangifte van zware mishandelingen door Camiel Eurlings is vertraagd. Het Openbaar Ministerie in Noord Holland heeft nog altijd niet alle stukken in handen van het onderzoek tegen de oud-minister en ex-KLM-topman.

Volgens het OM loopt het politieonderzoek vertraging op omdat Eurlings via zijn advocaat mr. Geert-Jan Knoops recent een aantal nieuwe onderzoekswensen indiende. Het onderzoek volgt op een aangifte van een ex-vriendin van Eurlings in december vorig jaar.

De vrouw, voormalig fotomodel Tessa Rolink, beschuldigt Camiel Eurlings van zware mishandeling. Zij zou afgelopen najaar door hem zijn aangevallen en daarbij onder meer oogletsel, gescheurde oorlellen en een gebroken elleboog hebben opgelopen. „Het Openbaar Ministerie heeft nog niet de beschikking over het hele dossier”, bevestigde een woordvoerster van het OM gisteren tegenover De Telegraaf.

„De politie moet nog meer onderzoek doen vanwege de nieuwe onderzoekswensen van de raadsman.” Het OM wil niet bevestigen dat de aangifte betrekking heeft op Eurlings, maar heeft het slechts over een ’inwoner van Valkenburg’.

Zwijgen

Volgens advocaat Knoops wil zijn cliënt niet ingaan op de beschuldigingen, maar zal hij op een nader te bepalen moment zijn verhaal doen. Verder onthoudt Knoops zich van een reactie en wil hij ook niet zeggen wat de nieuwe onderzoekswensen zijn. Ook het slachtoffer Tessa Rolink is niet bereikbaar voor commentaar.

Mocht het Openbaar Ministerie voor de zomer tot strafvervolging overgaan, dan is het de vraag of dit consequenties heeft voor Eurlings’ functie bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tijdens de Olympische Spelen in augustus in Rio de Janeiro.