Nieuws/Binnenland
409745
Binnenland

’Ex-kroegbaas slachtoffer ripdeal’

LANDGRAAF - De gewapende overval op een voormalige kroegbaas door twee als politieagenten vermomde overvallers in Landgraaf, precies twee weken geleden, is vrijwel zeker een door criminelen van tevoren geplande roof van hennep in de woning van de afgetuigde Limburger geweest. Met dit scenario houdt de recherche tijdens het onderzoek ernstig rekening, bevestigt een politiewoordvoerster tegenover De Telegraaf.

„Er is in de betreffende woning tijdens onderzoek een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen en wij houden er daarom rekening mee dat een ripdeal de reden is geweest voor de overval”, zegt Renske Hamming van de Limburgse politie. „Maar omdat de collega’s van de recherche niet aan tunnelvisie willen doen, wordt er ook nog gekeken naar eventuele andere scenario’s.”

Voormalig kroegbaas Raymond en zijn partner Mieke werden op dinsdagavond 10 mei in hun woning aan de Eygelshovenerweg verrast door twee mannen die met een Limburgs accent spraken en die een politiepak droegen. Toen een van de bewoners nietsvermoedend opendeed, ontstond er in het rijtjeshuis een vechtpartij, waarbij over en weer forse klappen vielen.

Ook werd er geschoten en werden er messteken uitgedeeld. Raymond verweerde zich flink en raakte ernstig gewond aan onder meer zijn hoofd. Een van de twee overvallers, die na de behoorlijk uit de hand gelopen ripdeal op de vlucht sloegen met een gestolen auto, raakte tijdens de overval ook gewond en verloor hierbij bloed.

Het duo, van wie de gestolen auto daags na de overval uitgebrand werd teruggevonden in Brunssum, is nog steeds spoorloos. „Het onderzoek hiernaar loopt nog. Daarom doen we hierover nu geen enkele mededeling”, aldus Hamming.