Nieuws/Binnenland
409752
Binnenland

Zaak-Dick Jol aangehouden

DEN HAAG - De zaak tegen oud-voetbalscheidsrechter Dick Jol is dinsdag door de Haagse rechter voor onbepaalde tijd aangehouden. Jol stond terecht voor een verkeersruzie waarbij hij een vrouw zou hebben geslagen met een aluminium staaf, maar was dinsdag niet aanwezig bij de eerste zitting.

Jol en zijn advocaat hebben extra verzoeken ingediend om getuigen te horen. Dat gaat de komende weken gebeuren. Daarna gaat de zaak verder.

De 59-jarige Hagenaar zou, zo stellen getuigen, op de 2e Sweelinckstraat in de Haagse wijk Duinoord volledig door het lint zijn gegaan, nadat de vrouw met een man op een scooter over de stoep was gereden. Jol schrok hier zo van dat hij de twee aansprak, waarna een flinke ruzie ontstond. Hierop zou de voormalig topscheidsrechter, die op straat zijn auto aan het uitruimen was, een staaf hebben gepakt en daarmee de vrouw in haar buik hebben geraakt.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");