Nieuws
409769
Nieuws

Praat mee

Kinderen en tatoeages: moet het kunnen?

Een tatoeage zetten bij een kind? Kunstenaar Benjamin Lloyd uit Nieuw-Zeeland deed het bij een jongetje en deelde een foto van het eindresultaat op Facebook. Dat leverde hem, ondanks dat de tattoo tijdelijk is, wagonladingen kritiek en woeste reacties van ouders op. 

Aan het plaatje kwamen geen naalden te pas. Lloyd heeft de tatoeage erop gespoten met verf. Terwijl de ene vol lof reageert op zijn werk en de glimlach van het jongetje, is de ander razend. ''Dit hoort niet op een kind. Doe niet alsof dit normaal is,’’ luidt het onder de foto. ''Een kinds zelfvertrouwen opkrikken met een tatoeage? Ik heb nog nooit zoiets doms gehoord in mijn hele leven.’’ 

Leeftijdsgrens in Nederland

In Nederland is het verboden om een tattoo aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Tieners van 12 tot 16 jaar mogen een tatoeage laten zetten met toestemming van hun ouders of voogd. Jongeren vanaf 16 jaar zijn vrij in de keuze of zij een piercing of tattoo laten zetten.  Een tijdelijk plakplaatje uit de kauwgomballenautomaat vinden veel ouders ook kunnen. Is er een verschil met deze tijdelijke tatoeage?

Praat mee

Wij zijn benieuwd. Wat vind jij? Moet een tatoeage zoals deze bij een kind kunnen? En vanaf welke leeftijd mag jouw kind een tattoo? Praat mee! Praat mee (en bekijk de video van Benjamin Lloyd) op VROUW.nl!