Nieuws
409775
Nieuws

Beursdebutant ForFarmers schiet omhoog

Het aandeel ForFarmers heeft dinsdag een feestelijk debuut gemaakt op de Amsterdamse effectenbeurs. De veevoederfabrikant opende ruim 7% hoger op €6,98. De koers liep daarna op naar €7,17, een winst van ruim 10%.

Vanuit een referentiekoers van €6,50 werden de aandelen ForFarmers verhandelbaar op Euronext. Het veevoederbedrijf is op dit moment het enige beursgenoteerde landbouwfonds in Amsterdam.

ForFarmers timmert de laatste jaren internationaal hard aan de weg. Het bedrijf komt voort uit een stuk of honderd kleine coöperaties. In de laatste jaren van de vorige eeuw zag hun toekomst er niet al te best uit. De Nederlandse veestapel kromp en de mengvoederbedrijven krompen mee. Maar door de handen ineen te slaan, is het bedrijf uit Lochem een trotse Europees marktleider geworden met een afzet van 9,1 miljoen ton diervoer.

De netto-omzet bedroeg vorig jaar ruim €2,2 miljard. Het bedrijf heeft 2.370 medewerkers in dienst en productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Tweets over forfarmers from:evdschoot OR from:DFT