Nieuws
409779
Nieuws

Praat mee

Ook moe van de XXL-variant niet over de heupen te kunnen krijgen?

Ik ben niet slank, ik ben niet jong en ik ben niet hip. Ik ben maar heel gewoon eigenlijk. Als ik zeg dat ik van gemiddelde lengte ben, dan reken ik mijn hakken erbij. Zonder ben ik eigenlijk maar een klein opdondertje.

Lees nou niet klein als ‘petit’. Ik ben bepaald niet ‘petit’. Ik heb als het meezit maat 42 en als het tegenzit 44. Een hele gemiddelde Hollandse maat, las ik onlangs. Waarbij we dan wel moeten vermelden dat die gemiddelde maat alleen geldt voor vrouwen met een gemiddelde Hollandse lengte van rond de 1.70. Zonder hakken dus.

De drie B’s zijn bij mij overvloedig aanwezig: billen, borsten, buik; ik ben er ruim in voorzien. Niet dat ik nou rondloop met het predicaat morbide obesitas op m’n voorhoofd, maar je kan me gerust mollig noemen.

De spiegel speelt het spel mee

Ik doe heel vaak of het niet zo is. Zo vaak dat zelfs mijn spiegelbeeld af en toe in de leugen gelooft dat het allemaal wel meevalt. Tenminste, als ik bewust in de spiegel kijk. Dan speelt ie gezellig het spelletje mee: ‘wat zie je er leuk uit in de jurk’. Onverwachte spiegelbeelden zijn wat minder meelevend. Zo’n winkelruit waar je per ongeluk een blik inwerpt, kan meedogenloos scherp laten zien dat het helemaal niet meevalt. Lees verder en praat mee op VROUW.nl!