Nieuws/Binnenland
409854
Binnenland

’Vergeten’ ballon reist duizenden kilometers

APELDOORN - „Een ballon, een ballon, een ballonnetje. Een ballonnetje dat danst in de wind”, zong Toon Hermans ooit. Niemand die er bij het horen van dat liedje aan zou denken dat zo’n ballonnetje wel eens duizenden kilometers verderop terecht kan komen. En toch gebeurde dat met de feestballon die het Apeldoornse echtpaar Karin (56) en Arjan (68) Heinen op 1 april bij hun 35-huwelijksfeest had gekregen.

De ballon werd afgelopen weekend in Finland gevonden door Markku Seppänen, die via Facebook contact zocht met „het Nederlandse stel”, waarvan een foto op de met helium gevulde ballon was afgebeeld. Intussen is het contact gelegd en wellicht komt het binnenkort tot een ontmoeting tussen het Apeldoornse echtpaar en de eerlijke vinder uit Finland.

Karin Heinen reageert enthousiast op de vondst. „We hadden eerst helemaal niet in de gaten dat we die ballon kwijt waren. Hij hing – doordat ie met helium was gevuld - na het feest van 1 april bij ons thuis tegen het plafond. En daar heeft ie zeker twee weken gehangen, totdat we ontdekten dat ie ineens was verdwenen. Waarschijnlijk door het open raam weg gewaaid. Maar dat de wind zo’n ballonnetje helemaal naar Finland zou meenemen, had ik nooit gedacht”, aldus de 56-jarige Apeldoornse.

De drie kinderen van het echtpaar hadden hun vader en moeder ter gelegenheid van hun 35-jarig huwelijksfeest de heliumballon cadeau gegeven als symbool voor een échte ballonvaart.

Karin Heinen: „Maar zover is het nog niet gekomen. Op 1 april was het heel slecht weer. En een nieuwe datum is nog niet geprikt. Dat gaan we binnenkort alsnog doen. Misschien wel naar Finland, wie weet..."