Nieuws/Binnenland
409855
Binnenland

Achttien jaar voor moord op Heidy Goedhart

Heidy Goedhart

Heidy Goedhart

BREDA - Wim S. uit Udenhout is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot achttien jaar cel voor moord op zijn vriendin, de 34-jarige Heidy Goedhart. De 40-jarige man bekende in 2014 tegenover undercoveragenten.

Heidy Goedhart

Heidy Goedhart

„Ik heb Heidy die nacht in de tuin opgewacht. Toen ze thuiskwam, heb ik haar met een baksteen geslagen en toen ze op de grond lag, gewurgd. In huis heb ik daarna een inbraak in scène gezet en 112 gebeld.” Vorig jaar trok hij zijn verklaring weer in. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

„Door deze laffe en harteloze daad heeft hij hun twee kinderen hun moeder ontnomen”, aldus het vonnis. „Hij bedroog Heidy en zijn kinderen.”

Heidy Goedhart werd op 19 december 2010 door de politie dood aangetroffen in de tuin van hun woning aan de Eem in Kaatsheuvel. Ze hadden elf jaar een relatie en twee zoontjes (7 en 5 jaar).

De politie vond geen sporen van een inbraak, geen vluchtsporen in de sneeuw en er was niets buitgemaakt. Opvallend was ook dat de sleutelbos van S. onder het lichaam van Heidy werd gevonden. Er zaten sporen van bloed van Heidy op de poort, de kliko, de schuifdeur en ook binnen in huis.

Tijdens de zitting bleek dat Wim S. voor de moord al maandenlang een geheime relatie had met een andere vrouw, die zwanger bleek te zijn van hem. De minnares zou hem hebben gezegd dat hij moest kiezen.