Nieuws/Binnenland
409889
Binnenland

Arrestanten Vijverberg weer vrij

DOETINCHEM - Acht voetbalfans die zondag na afloop van de wedstrijd tussen De Graafschap en Go Ahead Eagles werden aangehouden, zijn of komen maandag weer vrij. De fans werden aangehouden omdat ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Onmiddellijk na de wedstrijd braken in en buiten het stadion De Vijverberg relletjes uit. Het duel eindigde in 1-1, waardoor Go Ahead Eagles promoveerde naar de eredivisie en De Graafschap waarschijnlijk terug moet naar de Jupiler League. Spelers van de club uit Deventer werden op het veld belaagd door supporters.

De politie hield buiten het stadion in totaal vijftien supporters aan. Zeven werden er in de loop van de middag weer vrijgelaten. Zij hadden zich onder meer schuldig gemaakt aan het gooien van vuurwerk. De overige acht, verdacht van openlijke geweldpleging, brachten de nacht in de cel door. Na verhoor werden ze maandag naar huis gestuurd.

De politie verwacht de komende tijd nog meer arrestaties. „De fans die tot nu toe werden aangehouden, werden buiten het stadion gearresteerd”, aldus een woordvoerster. „Op basis van televisiebeelden verwachten we nadrukkelijk nog meer mensen aan te houden die zich op het veld misdroegen.”

Tot nu toe hebben er nog geen spelers van Go Ahead Eagles aangifte gedaan van mishandeling. De politie verwacht echter dat dit nog wel gebeurt.