Nieuws/Binnenland
409892
Binnenland

Eis acht jaar tegen ’scooterhufters’

NIJMEGEN - Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, wordt het liegen van Mohamed el G. en zijn kompaan Mohamed A. ’beloond’ met acht jaar gevangenisstraf voor beiden. De mannen staan terecht voor het doodrijden in 2010 van de toen 50-jarige Arnhemmer Mario van de Geijn. Ze zijn beiden schuldig aan het medeplegen van doodslag, vindt het OM.

De Mohameds, toen 19 en 20 jaar oud, waren in die fatale nacht in januari 2010 op een gestolen scooter op de vlucht voor de politie. Ze hadden het plan een overval uit te voeren, maar vermoedden dat de politie daar lucht van had gekregen.

Hun dollemansrit kostte Van de Geijn het leven, toen deze op de Canisiussingel werd aangereden. Sinds die tijd draait de hele zaak om één vraag: welke van de twee Mohameds bestuurde de scooter en wie zat er achterop?

El G. en A. wezen tijdens diverse zittingen elkaar aan als bestuurder. De zaak werd al eerder inhoudelijk behandeld, maar werd toen aangehouden. Vandaag is in Nijmegen het requisitoir.

Saskia Belleman doet verslag via Twitter.

Tweets by @SaskiaBelleman

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");