Nieuws/Binnenland
409899
Binnenland

Getuigen gehoord voor dubbele liquidatie

AMSTERDAM - In Amsterdam begint maandagochtend het getuigenverhoor voor het hoger beroep in de zaak van de Staatsliedenbuurtliquidatie in 2012. Via een videoverbinding wordt rond half elf Nouafel F. gehoord vanuit zijn cel in Ierland.

De Amsterdammer F. werd onlangs in april in Dublin opgepakt in een huis van een Ierse criminele clan. Hij was ook verdachte in de zaak van de dubbele liquidatie, waarvoor twee Amsterdammers levenslang kregen. F., of ’Noffel’, is een van de getuigen die deze week zullen worden ondervraagd.

De liquidatie in de Staatsliedenbuurt maakte onderdeel uit van de Mocro-oorlog: de onderwereldvete tussen criminelen met een Marokkaanse achtergrond die aan zo’n twintig mensen, hoofdzakelijk criminelen, het leven kostte.

Misdaadjournalist Mick van Wely volgt het verhoor vandaag: hij is te volgen via Twitter.

Tweets by @mickvanwely

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");