Nieuws/Binnenland
409901
Binnenland

’Nog veel problemen met autohuur buitenland’

DEN HAAG - Omdat er nog steeds veel problemen zijn bij het huren van een auto in het buitenland is de Consumentenbond naar de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt gestapt. Vooral bij bemiddelaars en lokale verhuurbedrijven gaat het niet goed.

De verhuurbedrijven beloofden vorig jaar op verzoek van de Europese Commissie beterschap. Vooral de prijzen moesten transparanter en de informatie over verzekeringen moest duidelijker. Maar nog steeds zijn er weinig verbeteringen te zien, zegt de bond.

Belangrijke informatie over huurvoorwaarden, verzekeringen, aansprakelijkheid en eigen risico is vaak in het Engels. Ook over de afrekening van brandstof ontstaan nog vaak problemen. Soms worden huurauto’s aangeboden tegen stuntprijzen, terwijl de uiteindelijke prijs door verplichte brandstofkosten en verzekeringen veel hoger is.

Een andere valkuil is dat de huurders vaak bij thuiskomst worden verrast met creditcardafschrijvingen voor brandstof of schade. Hoewel die schade vaak niet is veroorzaakt door de huurder, schuift het autoverhuurbedrijf die hem wel in de schoenen.