Nieuws
409969
Nieuws

Werknemer wil gezondheidsbonus

Amsterdam - Werknemers die zelden of nooit ziek zijn moeten daarvoor een bonus krijgen. Dat zou een goede manier zijn om het ziekteverzuim naar beneden te krijgen, stelt 62% van de deelnemers aan een enquête van hr-adviesbureau Mercer.

Zou die maatregel worden doorgevoerd, dan kan dat bedrijven een lieve duit kosten: 60% van de ondervraagden geeft aan de laatste twee jaar niet of nauwelijks ziek te zijn geweest. Het verschil tussen grote en kleine bedrijven is enorm: 74% van het personeel bij grote bedrijven heeft zich recentelijk ziekgemeld, tegen 39% in het mkb.

Ook de werkomgeving kan beter, vinden de deelnemers aan het onderzoek. De groep die zegt dat zijn werkgever er meer aan moet doen is net iets groter (51%) dan de groep die nu tevreden is. Nog eens 48% wil dat bedrijven korting geven op diensten op het gebied van welzijn en gezondheid – zoals fitnessabonnementen.

Aan het onderzoek deden 1008 mensen mee, die allemaal werkzaam bij een bedrijf van minstens 50 werknemers.

Voortaan automatisch via de mail nieuws over geld, hypotheek of pensioen ontvangen? Abonneer u dan hier gratis op de DFT Nieuwsbrief.