Nieuws
409989
Nieuws

Topman Alibaba op de koffie bij koning Filip

Alibaba-topman Jack Ma.

Alibaba-topman Jack Ma.

Jack Ma, de topman bij het Chinese internetbedrijf Alibaba, brengt een bezoek aan het koninklijk paleis in België, waar hij onder meer met koning Filip en aantal ondernemers in gesprek gaat.

Alibaba-topman Jack Ma.

Alibaba-topman Jack Ma.

Alibaba timmert in Nederland en België flink aan de weg met onder meer de opening van een kantoor in Amsterdam, waar producten uit de Benelux in China aan de man kunnen worden gebracht.

Het Benelux-kantoor van Alibaba in Amsterdam, staat onder leiding van Roland Palmer, tot voor kort de bestuursvoorzitter van winkelbedrijf Blokker. Palmer voorziet grote kansen voor bedrijven die bijvoorbeeld actief zijn in voeding, luxe goederen en artikelen voor kinderen. Hij noemt daarbij producten als babyvoeding, speciaalbier, chocolade en kinderwagens.

Alibaba is in de afgelopen jaren één van de meest opzienbarende bedrijven ter wereld. Het bedrijf exploiteert naast internetwinkels ook distributiebedrijven en betaaldiensten. Vorig jaar werd via Alibaba winkels voor 450 miljard euro verhandeld. Dat leverde het bedrijf een nettowinst van zo’n 10 miljard euro op.