Nieuws
410010
Nieuws

Russell Crowe durft stunts niet aan

Russell Crowe weigert zijn eigen stunts nog uit te voeren. De 52-jarige Gladiator-acteur heeft al zoveel verwondingen opgelopen dat hij het niet meer aandurft.

Zo heeft de Australische acteur onder meer geen kraakbeen meer in zijn tenen, een versleten knie en heup. "Ik kan het even opsommen: mijn achilleshiel is beschadigd, ik heb last van shinsplints, een versleten knie, een linkerschouder die twee keer behandeld is en een rib die in de weg zit", aldus Crowe in een interview met WENN.

"Elk litteken op mijn lichaam vertelt een verhaal. Ik weet van elke wond waarvan ik 'm vandaan heb", vervolgt de acteur bekend van actiefilms als Gladiator en Robin Hood.

Volgens de acteur speelt leeftijd ook een rol. "Nu ik wat ouder ben geworden merk ik dat het niet meer kan." Crowe lijkt inmiddels spijt te hebben van zijn stunts. "Ik weet nog dat ik jong was en al mijn stunts zelf wilde doen. Mijn collega's verklaarden mij voor gek. Ik had echter slimmer moeten zijn, want dat eist nu zijn tol."

Aangekomen

Russel is momenteel naast Ryan Goseling te zien in de bioscoopfilm The Nice Guys. De film vertelt het verhaal van twee speurders die de dood van pornoster Misty Mountains en de vermissing van tienermeisje Amelia onderzoeken. Voor Crowe was dit de eerste film waarin hij zijn eigen stunts niet deed. "Ik ben voor die film aangekomen en wilde het mijzelf ook niet aandoen om mijn lichaam verder te verwaarlozen."